Tinerii ocrotiți la D.G.A.S.P.C. Vrancea, în vizită la Școala de Meserii Concordia

Mai mulți tineri ocrotiți în cadrul structurilor de tip rezidențial din județul Vrancea au vizitat săptămâna trecută Școala de Meserii Concordia din localitatea Ploiești, județul Prahova.

Prin această vizită s-a urmărit sprijinirea și îndrumarea tinerilor în alegerea unei meserii. Cu aceast prilej, ei au avut ocazia să viziteze campusul școlii şi să participe la diverse activităţi interactive alături de elevi, pregătite la atelierele din cadrul campusului. Au învățat astfel cum să prepare aperitive, deserturi sau cocktail-luri, cum să orneze turta dulce, au degustat pâinea pregătită la Brutăria Concordia și au explorat principiile pedagogice aplicate în școală.

Cele patru specializări la care se pot înscrie tinerii în anul școlar 2022 – 2023 sunt: bucătar, ospătar, brutar, lucrător în cultura plantelor.

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. Pe lângă cursurile de calificare, tinerii beneficiază de cursuri de dezvoltare personală, consiliere vocationala, limba engleză, matematică aplicată, educație pentru sănătate, educație financiara, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar și pentru a face față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocațională, tinerii sunt sprijiniți în găsirea și menținerea unui loc de muncă.

Începând cu anul 2010, 336 de tineri au absolvit unul dintre cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA, iar 85% au fost integrați din punct de vedere socio-profesional. Principalele servicii ale Concordia asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Școala de Meserii poate fi calea spre o carieră de succes și împlinire în plan profesional, aspecte ce vor contribui în mod determinant la o integrare socială reușită.