Despre noi

  • Autoritățile județului Vrancea au înteles că descentralizarea sistemului de protecţie socială reprezintă un factor favorizant în creşterea eficientă a serviciilor sociale, pentru că îşi pot asuma responsabilitatea să intervină eficient în rezolvarea problemelor sociale din propriul judet.
  • DGASPC Vrancea Astfel, a luat fiinţă instituţia publică de inters judeţean „Centrul de Sprijin Familial si Ocrotirea Copilului”, prin Hotararea Consiliului Judetean Vrancea nr. 3 din 27.03.1996, în baza principiului finanţării de la bugetul Consiliului Judeţean Vrancea, a finanţării extrabugetare, donaţii şi sponsorizări, o institutie destinată protecţiei familiei şi copilului.
  • Baza de lansare a aparitiei acestei instituţii în teritoriul judeţului Vrancea a fost constituită prin semnarea unei Convenţii de Colaborare în data de 04.11.1995 de către Consiliul Judeţean Vrancea şi „The Romanian Orpheanage Trust” cu sediul în Marea Britanie. In perioada 1996 – 1998, redenumit in „Serviciul Social Judetean”, prin Hotararea Consiliului Judetean Vrancea nr.35 din 18.10.1996, s-a implementat Programul-pilot numit „Dezvoltarea Serviciilor Comunitare în Județul Vrancea”
  • În calitatea lor de agenţi ai „controlului  social”, asistenţa socială asigură servicii  specifice indivizilor defavorizaţi şi ameliorarea condiţiilor de viaţă ale  tuturor celor aflaţi  în deficienţă.
  • În acest context, autorităţile judeţului Vrancea au înţeles că descentralizarea sistemului de protecţie socială reprezintă un factor favorizant în creşterea eficientă a serviciilor sociale pentru că îşi pot asuma responsabilitatea să intervină eficient în rezolvarea problemelor sociale din propriul judeţ.
  • Astfel,  a luat fiinţă instituţia publică de inters judeţean, „Centrul de Sprijin Familial si Ocrotirea Copilului”, prin Hotararea Consiliului Judetean Vrancea nr. 3 din 27.03.1996, în baza principiului finanţării de la bugetul Consiliului Judeţean Vrancea, a finanţării extrabugetare, donaţii şi sponsorizări, o institutie destinată  protecţiei familiei şi copilului.
  • Baza de lansare a aparitiei acestei instituţii în teritoriul  judeţului Vrancea a  fost constituită prin semnarea unei Convenţii de  Colaborare în data de 04.11.1995 de către Consiliul Judeţean Vrancea şi ‚The Romanian Orpheanage Trust’ cu sediul în Marea Britanie.
  • Programul-pilot numit Dezvoltarea Serviciilor Comunitare in judetul Vrancea