Şcoala părinţilor – întâlnire cu tema „Intârzierea în apariţia şi dezvoltarea limbajului”

  • Vineri, 25 Iunie 2021, are loc întâlnirea cu tema „Întârzierea în apariția și dezvoltarea limbajului” organizată în cadrul programului ”Școala părinților”.

 În data de 25 iunie 2021, cu începere de la ora 14, va avea loc la Centrul pentru Copii cu Dizabilități Focșani, întâlnirea cu părinții sau publicul interesat în cadrul programului ”Școala părinților”, având ca temă ” Întârzierea în apariția și dezvoltarea limbajului”.

Logopedul Chiriță Cătălina ne va vorbi despre intervenția logopedică timpurie, disfuncționalități de limbaj și stimularea dezvoltării vocabularului.

Limbajul reprezinta totalitatea deprinderilor necesare pentru comunicare. Întârzierea în dezvoltarea limbajului este o dificultate funcțională de limbaj care se manifestă prin incapacitatea folosirii limbajului rostit într-un mod adecvat vârstei cronologice.

Un copil cu întârziere de limbaj până la vârsta de 3 ani folosește un număr redus de cuvinte de cele mai multe ori pronunțate greșit și neintegrate în propoziții simple.

Părinții ar trebui să apeleze la un specialist pentru o evaluare logopedică în orice moment în care au motive de îngrijorare în ceea ce privește dezvoltarea limbajului copilului. Logopedul va stabili un plan de interventie și va alege metodele potrivite în vederea stimulării limbajului.

Așadar, intervenția logopedică timpurie este importantă pentru ca decalajul dintre achizițiile copilului și reperele de dezvoltare conform vârstei cronologice să nu se agraveze în timp și pentru a se evita consecințele ulterioare care pot apărea în plan școlar.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare.