Donaţie de mere pentru beneficiarii din centre (adulti şi copii)

  • Un agricultor din Valea Sării, județul Vrancea, a donat aproximativ patru tone de mere copiilor și adulților ocrotiți în structurile din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.

Mulțumită acestui gest impresionant, sute de copii ocrotiți în centrele din județul Vrancea, persoane vârstnice ori persoanele adulte cu dizabilități, vor avea în meniu mere proaspete.

Situată în satul Poduri, comuna Valea Sării, livada aparține doamnei Popa Clementa, o femeie ajunsă la venerabila vârstă de 90 de ani. Aceasta, alături de întreaga familie, se dedică zi de zi activităților gospodărești, iar fiecare dintre oaspeții săi pleacă din livadă cu zâmbetul pe buze, încărcați de energie și voie bună.

Cantitatea impresionantă, de aproximativ patru tone de mere, a fost distribuită în toate centrele rezidențiale din județul Vrancea, fiind primită cu mare bucurie. Atât sub formă de fructe crude, cât și prelucrate sub forma diferitelor deserturi, merele donate vor aduce un strop de sănătate și de bucurie persoanelor instituționalizate și vor face deliciul gustărilor, mai ales acum când sezonul rece se apropie.

În cadrul acestor centre sunt ocrotite persoane vârstnice, copii și adulți cu și fără dizabilități care au nevoie de îngrijire și supraveghere permanentă.

Dincolo de latura sa umanitară, gestul este un îndemn pentru copii să consume cât mai multe fructe şi legume autohtone.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea își exprimă pe această cale recunoștința față de familia din Valea Sării care a facut astfel posibil, ca atât copiii, cât și vârstnicii institutionalizați, să aibă parte de o porție binecuvântată de sănătate.

Purtător de Cuvânt                   

    Adina Lăscan