Noua locatie a D.G.A.S.P.C. Vrancea – Focşani, str. 8 Martie nr. 1

  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea va funcționa într-un nou sediu.

1 noiembrie 2021  este data la care se vor deschide ușile noului sediu situat în Focșani pe strada 8 Martie, nr.1. Noua clădire în care își va desfășura activitatea DGASPC Vrancea are o suprafață generoasă, de aproximativ de 2.000 m², oferind astfel spații optime pentru interacțiunea cu cetățenii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea deservește aproximativ 21.000 de persoane din județul Vrancea, din care aproximativ 2.000 sunt copii.

Totodată, trebuie menționat că în noul sediu își vor desfășura activitatea și structuri precum Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului, Centrul Comunitar, sau Serviciul de Intervenție în Regim de Urgență, servicii care au funcționat anterior pe strada Cuza-Vodă nr 52; 56.

Programul de lucru al DGASPC Vrancea rămâne neschimbat, respectiv de luni până joi, între orele 8-16.30, iar vineri între orele 8.00 – 14.00.

Reamintim pe această cale că actualul sediu în care funcționează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea va intra într-un amplu proces de reabilitare. Consiliul Județean Vrancea a lansat proiectul „Reabilitare energetică și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului,  Municipiul Focșani, județul Vrancea”, finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, valoarea totală a contractului de finanțare, care este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, fiind de 2.720.211 lei. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reabilitarea energetică și realizarea unor lucrări conexe pentru clădirea în care funcționează DGASPC Vrancea, prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței persoanelor și personalului care beneficiază de aceste servicii. Termenul de finalizare a proiectului de reabilitare este 31.12.2022.

Angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea stau la dispoziția tuturor celor care solicită sprijin și asistență din partea instituției, iar în perioada restricțiilor cauzate de pandemia COVID-19 relațiile cu publicul se desfășoară în conformitate cu preverderile în vigoare, special pentru a diminua răspândirea noului coronavirus.