Comunicat de presă

Comunicat de presă

 

 

  • Un nou workshop din programul Școala Părinților, ”Art-terapia în lucrul cu copii și tinerii cu tulburări de dezvoltare”

 

În data de 30 septembrie 2022, ora 13.00, va avea loc la Centrul Comunitar pentru Copii cu Dizabilități Focşani, str. 8 Martie nr. 1, întâlnirea cu tema ”Art-terapia în lucrul cu copii și tinerii cu tulburări de dezvoltare”, întâlnire organizată în cadrul programului „Școala părinţilor”.

Art-terapia (terapia prin artă) este o formă de comunicare prin care se folosesc mijloacele artistice ca principale instrumente de lucru. Modul de comunicare de tip întrebare – răspuns poate fi intimidant pentru un copil, mai ales când încearcă să se exprime, având un vocabular adaptat vârstei, limitat. Din aceasta cauză, terapia prin artă poate fi o soluţie mult mai bună de comunicare decât având pur și simplu o conversație. Acest tip de terapie este una din multiplele metode care îți ajută și ghidează copilul către un mod de viață sănătos și optimist. Art-terapia este limbajul expresiv al conștientului și inconștientului.

Terapia prin artă poate oferi copiilor o modalitate mai ușoară de a se exprima, deoarece copii sunt natural mai creativi și artistici. De exemplu, copiii se simt mai confortabil în a se exprima cu ajutorul creioanelor colorate, cariocilor decât în a-și exprima emoţiile şi sentimentele prin intermediul cuvintelor.

Obiectivul terapiei prin artă este, în esență, unul de vindecare, de ameliorare sau menținere a sănătății mintale şi bunăstării emoționale.

     Relații suplimentare puteți obține la telefon 0237/401.742.

    Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

                                                                                                         Purtător de Cuvânt

                                                                                                            Lăscan Adina