COMUNICAT

COMUNICAT

         Asociaţia liberatED împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea fac echipă pentru a atrage atenția asupra fenomenului traficului de persoane, în condiţiile în care din ce în ce mai multe fete tinere și femei sunt atrase în plasa traficanților prin metoda ”lover boy”.

       Astfel, saptămana trecută, structuri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, au primit vizita reprezentanților acestei asociații.

         Copiii ocrotiți în structurile aflate în subordinea DGASPC Vrancea au primt materiale informative cu privire la traficul de persoane și vor putea accesa, prin intermediul codurilor QR și al mai multor linkuri, diverse resurse online puse la dispoziție de liberatED pe această temă, incluzând aici și un chestionar al relațiilor, ce ajută la identificarea semnelor de avertizare, precum și o listă cu pași de urmat înaintea unei călătorii.

         Metoda ”lover boy” este des folosită de către traficanți și rețelele de crimă organizată (CO). Prin oferirea unor cadouri, promisiuni false de iubire și începutul unei noi vieți, traficanții seduc fete și femei, iar apoi le forțează sau le manipulează să se prostitueze, în România sau în străinătate.

         Cauza fundamentală a traficului de persoane o reprezintă sărăcia, lipsa de educație, însă, atât în România, cât și la nivel internațional, se depun constant eforturi pentru a combate traficul de persoane prin identificarea traficanților, educație la nivel comunitar și promovarea campaniilor de conștientizare.

 

 

         Purtător de Cuvânt                  

Adina Lăscan