Workshop nou ‘Școala Părinților’ – ‘Bullying-ul – un fenomen distrugător’

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (DGASPC Vrancea), prin intermediul Centrului Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități din Focșani, își reafirmă angajamentul ferm față de protecția și siguranța copiilor în comunitate, prin organizarea unui workshop de referință, care va avea loc în data de 29.03.2024.

 

În cadrul proiectului ‘Școala Părinților’, asistentul social Daniela Petrea va susține un workshop tematic intitulat ‘Bullying-ul – un fenomen distrugător’, în data de 29 martie 2024, începând cu ora 13:00. Locația evenimentului este Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități din Focșani, situat pe Strada 8 Martie nr. 1.

Bullying-ul reprezintă o problemă gravă, iar copiii cu dizabilități sunt de multe ori vizați în mod special. Semnalele tot mai numeroase privind actele de bullying împotriva acestor copii sunt alarmante și necesită atenție imediată. Copiii care devin ținta glumelor sau agresiunilor colegilor de școală sau de joacă suferă consecințe devastatoare asupra psihicului lor și asupra integrării lor sociale. Orice copil are dreptul la un mediu sigur, educativ, care să îi respecte demnitatea. Convenția cu privire la drepturile copilului stipulează dreptul tuturor copiilor la educație și protecție împotriva tuturor formelor de violență fizică sau mentală, rănire sau abuz. Bullyingul nu face excepție.

Workshop-ul condus de Daniela Petrea va oferi părinților și reprezentanților legali ai copiilor cu dizabilități, instrumente și informații esențiale pentru a identifica, preveni și gestiona situațiile de bullying. În cadrul acestui eveniment, se vor aborda atât aspecte teoretice, cât și modalități practice de intervenție și sprijin pentru copiii afectați de bullying.

La DGASPC Vrancea, ne străduim să creăm un mediu sigur și inclusiv pentru toți copiii din comunitatea noastră. Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Focșani organizează și se implică permanent în diverse programe de informare și educare pentru părinți / reprezentanți legali ai copiilor cu dizabilități, privind importanța implicării fiecăruia în comunitate, pentru asigurarea unui climat în care copiii se simt în siguranță.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, vă rugăm să contactați Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani la numărul de telefon 0237/701.472.

Detalii despre workshop:
Titlu: ‘Bullying-ul – un fenomen distrugător’
Organizator: D.G.A.S.P.C. Vrancea / Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani
Susținut de: Asistent Social Daniela Petrea
Data: 29.03.2024, de la ora 13:00
Locație: Focșani, Str. 8 Martie nr. 1

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Dănuț ȘTEFAN