Workshop cu tematica „Lumea prin ochii copiilor cu ADHD” – În programul Şcoala Părinţilor

Vineri, 03 septembrie 2021, ora 13.00, va avea loc în cadrul Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focşani (adresa str Cuza-vodă nr 56) un nou workshop cu tematica „Lumea prin ochii copiilor cu ADHD”.

Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala Părinţilor” şi este susţinut de către psihologul clinician Manolescu Simona.

Tulburările de tip deficit de atenţie şi hiperactivitate sunt manifestări la fel de frecvente ca în trecut, însă această problemă nu era remarcată şi dezbătută atât de stringent ca astăzi. Oricare dintre noi, ocazional, poate avea dificultăți în concentrarea și menținerea atenției. Pentru unele persoane, aceste dificultăți sunt foarte persistente și interferează zilnic cu munca, cu relațiile sociale, cu viața de familie, astfel încât sunt privite ca o tulburare psihiatrică.

Dr. Frederic Kochman, autorul volumului „Cum să trăim mai bine cu un copil hiperactiv”, afirmă că „părinţii trebuie să devină experţi în această afecţiune”. Ei trebuie să îşi adapteze comportamentul şi metodele educative în funcţie de situaţia copilului. Este bine să înveţe tehnici de comunicare în situaţii de criză, exerciţii de relaxare, ca să nu mai vorbim de cunoaşterea posibilităţilor terapeutice în ceea ce priveşte controlul ADHD-ului.

Acest workshop ne apropie încă o dată de natura umană, ne face să ne simţim acasă, în mintea şi în corpul nostru şi ne ajută să-i cunoaştem, să-i înţelegem pe cei afectaţi de ADHD.

Psihologul clinician Manolescu Simona, vă invită să descoperiţi anumite aspecte din lumea copiilor cu ADHD (minţi împrăştiate) şi să împărtăşiţi din experienţa dumneavoastră cu privire la viaţa petrecută împreună cu copilul diagnosticat cu ADHD.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteţi adresa Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focşani, telefon 0237 701 472. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Anunt Scoala Parintilor 2021