Parteneriat cu Parohia Sf. Gheorghe – Focşani Sud

De peste cinci ani, un preot cu suflet mare ani le aduce speranța copiilor instituționalizați din cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, structură aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vrancea.

Este vorba despre preotul Pătrăşcanu Lucrețiu Dan de la Parohia Sf. Gheorghe Sud, Focșani, care a amprentat acest centru prin activitatea şi învăţăturile sale mult folositoare.

Nu numai că există o largă diversitate între copiii din sistemul de protecţie specială, dar o mare parte dintre aceștia sunt simultan afectaţi de o multitudine de probleme, probleme de rezolvarea cărora se ocupă nu doar personalul din sistemul de protecţie specială, ci și oamenii de bine care au bucuria de a le trece pragul.

Copiii de la Centrul de Asistență și Sprijin Focșani se pot considera norocoși, având în preajma lor prezența necondiționată a Părintelui care, dincolo de „paternitatea sa spirituală”, este un prieten apropiat tuturor copiilor ocrotiți aici.

Întâlnirile acestora au loc la căsuța Fundației „Forget me not”, unde copiii se bucură de pildele duhovniceşti, de cuvintele de înţelepciune şi de mângâiere duhovnicească.  Copiii au nevoie să le fie ascultată vocea, au nevoie de cineva cu care să poată vorbi, o persoană căreia să poată povesti orice şi în care să poată avea încredere, iar părintele le este un sprijin de nădejde care le ascultă poveştile, bucuriile, opiniile, nevoile, dorinţele, îi povățuiește și le oferă alinare.

Pe lângă acțiunile caritabile cu care preotul i-a obișnuit, acesta s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea directă a acestora, în vederea concretizării planurilor lor de viitor.

Prin calități și valori spirituale precum sinceritate, discreţie şi modestie, părintele a inspirat copiilor foarte multă încredere, confort sufletesc și a sădit în sufletele celor mici sămânţa credinţei şi a omeniei.

Apreciem tot efortul depus și suntem onorați să avem șansa de a-l avea aproape pe  Părintele Pătrăşcanu, având convingerea şi nădejdea ca vom reuși cu toții pe mai departe să cinstim învățăturile acestuia și să-i urmăm exemplul.