Vineri 04 iunie 2021 are loc întâlnirea cu tema ” EGALITĂȚII DE ȘANSE ÎN EDUCAȚIE” organizată în cadrul programului ”Școala părinților”.

    Educația incluzivă și  incluziunea socială copiilor cu dizabilități și/sau CES (cerințe educaționale speciale) în sistemul de învățământ răspunde dezideratului unei societăți a viitorului “ o societate pentru toți” și /sau EGALITĂȚII DE ȘANSE ÎN EDUCAȚIE.

Acest proces de includere în școlile de masă a copiilor cu nevoi speciale este unul complex întrucât implică:

. perceperea și înțelegerea corectă, de către elevii tipici, a problematicii și potențialului de relaționare a copiilor cu CES;

. flexibilitatea didactică;

. individualizarea educației;

. protecția socială și  programe individualizate de intervenție.

Tema, prezentată de asistent social Petrea Daniela, va cuprinde descrierea acestei realități, măsuri de sprijin pentru prevenirea și combaterea barierelor de atitudine în integrarea copilului cu CES, sfaturi pentru părinți și pașii de urmat în incluziunea copiilor cu nevoi speciale in sistemul de învățământ de masă.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare.

Va asteptam cu drag!