Odată cu sosirea toamnei, Asociația pentru Conservarea Biodiversității Focșani (ACDB) a invitat copiii ocrotiți în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, la cules, în grădina ecologică.
Activitatea, parte a proiectului „Pădurea și grădina ecologică-resurse pentru mintea și trupul copiilor!”, s-a bucurat de un interes deosebit în rândul tinerilor.
Copiii au fost astfel îndrumați în vederea familiărizării cu principiile agriculturii ecologice, li s-a prezentat spațiul în care a fost amenajată gradina de zarzavat ecologic, soiurile de legume care au fost cultivate aici, uneltele de gradinarit si utilizarea lor.
Situată la Rădulești, în județul Vrancea, grădina a fost proiectată și realizată cu implicarea voluntarilor și a copiilor din școlile situate în cele 5 localități limitrofe ariilor protejate (Rădulești, Mircești, Vânători, Biliești, Balta Raței).
Grădinăritul înseamnă comunicarea cu natura, plantele verzi, aer curat și lumina soarelui blândă, iar în natură copiii își pot găsi liniștea sufletească, ceea ce poate fi un adevărat medicament spiritual. La sfârșitul zilei, coșurile pline de roade își asteaptă locul în camară, iar copiii mai zăbovesc în linistea naturii, mai ales că vremea prielnică nu a grăbit pe nimeni acasă. Din acestă frumoasă activitate, desfășurată la inițiativa Asociației pentru Conservarea Biodiversității, copiii au învaţat că, pentru a avea ce pune pe masă e nevoie de soare, de ploaie, de munca susținută a oamenilor care îngrijesc recoltele, că toate bunătăţile toamnei nu vin de la sine, iar pentru o asemenea inițiativă inimoasă le adresăm sincere mulţumiri!