Sprijin pentru refugiații din Ucraina

DGASPC Vrancea se implică în sprijinirea refugiaților din Ucraina. Alături de parteneri privați, suntem pregătiți să punem la dispoziţie mai multe alimente şi alte produse de strictă necesitate. TCN SUPORT Odobești s-a alăturat acestei campanii și contribuie la asigurarea de produse necesare refugiaților.
De asemenea, DGASPC Vrancea completeaza si actualizeaza permanent baza de date constituită la nivelul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu informații referitoare la numărul de locuri disponibile pentru protejarea copiilor neînsoțiți, care provin din Ucraina, și care necesită intervenție în asigurarea serviciilor de bază.
În prezent la nivelul DGASPC Vrancea au fost identificate următoarele posibilități de cazare:
• 15 locuri în servicii rezidențiale pentru copiii neînsoțiți;
• 4 locuri la asistent maternal profesionist, pentru copiii neînsoțiți.
Totodată, instituţia noastră se va ocupa de toate cele necesare, privind hrana, materialele igienico-sanitare, medicamente sau alte produse.
DGASPC Vrancea menține permanent legătura cu ANDPDCA, Consiliul Județean Vrancea și CJSU precum și cu alte DGASPC-uri din țară pentru a crea o rețea de sprijin națională, în ceea ce privește identificarea nevoilor și acordarea de servicii primare și de specialitate refugiaților din Ucraina.
Mulțumim pe această cale tuturor celor implicați și reamintim că suntem aici pentru oricare dintre cei care ni se pot alătura, sau au nevoie de noi!

Purtător de Cuvânt
Lăscan Adina