- Vineri, 02 Iulie 2021, va avea loc întâlnirea cu tema „Rolul și obiectivele kinetoterapeutului în recuperarea copiilor cu tulburări de dezvoltare”, întâlnire organizată în cadrul proiectului ”Școala părinților”.
Vineri 02 iulie 2021, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului de Terapii de Recuperare a Copiilor cu Tulburări de Dezvoltare Focșani (locația este strada Cuza Vodă, nr.56), un nou workshop cu tematica: ”Rolul și obiectivele kinetoterapeutului în recuperarea copiilor cu tulburări de dezvoltare”.
Kinetoterapia este o componentă foarte importantă în programul de recuperare terapeutică pentru copiii cu tulburări de dezvoltare, întrucât ajută la dezvoltarea abilităților de viață independentă, la dezvoltarea jocului – implicit incluziunii sociale precum și la dezvoltarea atenției, a funcției psihice care stă la baza tuturor achizițiilor. Elementul de bază utilizat în kinetoterapie este exercițiul fizic. Cel mai adesea, kinetoterapia se efectuează în scop de recuperare medicală – pentru a crește capacitatea de mișcare, a reface funcțiile diminuate și a realiza readaptarea funcțională, acolo unde este necesar.
Când tratamentul kinetoterapeutic începe precoce, ameliorarea sau corectarea problemelor este mai rapidă. De aceea ne adresăm tuturor părinților. Fiecare dintre noi poate influența în mod pozitiv procesul de creștere și dezvoltare a unui copil.
Întrucât „este mai ușor să previi, decât să tratezi”, trebuie să apelăm din timp la kinetoterapie. Aceasta poate fi începută încă din primele zile de viață ale unui copilaș. Fie că e vorba despre un diagnostic, fie doriți să facă kinetoterapie în scop profilactic, aceasta este benefică pentru dezvoltarea neuromotorie.
Acest workshop face parte din programul lunar ”Școala părinților” și va fi susținut de către kinetoterapeuții: Țurcanu Sorina și Budu Laura.
Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului de Terapii de Recuperare a Copiilor cu Tulburări de Dezvoltare Focșani.- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare.