Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie din județul Vrancea, inaugurată astăzi.

„VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” este proiectul care va oferi în premieră servicii noi și integrate care vor constitui un ajutor real femeilor care sunt victime ale violenței domestice.

Adăpostul face parte din proiectul „VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!” și va funcționa în structura DGASPC ca unitate de asistență socială cu cazare ce va furniza servicii specifice pentru victimele violenței domestice care necesită separarea de agresor și sprijin pentru tranziția la o viață independentă.

Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei în familie din judeţul Vrancea va fi inaugurată astăzi în cadrul unui proiect cu fonduri nerambursabile la care este partener şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în spaţiile de cazare putând fi găzduite şase persoane care necesită separarea de agresor, pentru o perioadă de până la un an, în funcţie de complexitatea cazului. Pentru a ieşi din situaţia dificilă în care se află, victimele vor beneficia de locuință protejată, grup de suport și consiliere vocațională.

DGASPC Vrancea este partener într-un proiect iniţiat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), în parteneriat cu 38 de Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi patru primării din ţară, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Violenţa împotriva femeilor şi fetelor există în toate ţările şi la toate nivelurile societăţii. Trebuie să schimbăm percepţia greşită potrivit căreia hărţuirea sau violenţa la adresa femeilor este un comportament normal şi acceptabil. Avem cu toţii responsabilitatea de a spune «nu», de a respinge în mod deschis actele de violenţă sau hărţuire şi de a sprijini victimele.

Fotografii ahivă cu titlu de prezentare*