Mariana Pachis alături de copiii din centrele DGASPC Vrancea

Mariana Pachis, primul autor de Sand Art din lume, a petrecut două zile în mijlocul copiilor beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, în centrele din subordinea DGASPC Vrancea. Vizita doamnei Pachis a reprezentat un moment de onoare și bucurie. Împreună au petrecut momente magice, transformând lucruri banale în decorațiuni spectaculoase, au dat culoare umbrelor și cântec tăcerii.

Mariana Pachis modelează nisipul în așa fel încât creează adevărate filme de animație în timp real, având această pasiune încă din 1980, artistă în arte vizuale, în regie, modelează nisipul în așa fel încât creează adevărate filme de animație în timp real sau imagini statice. Artista contribuie de asemenea la producția unor filme documentare, a unor spectacole pentru copii și susține workshop-uri de Sand Art. În anul 2013, Mariana Pachis a intrat în Cartea Recordurilor desenând în timp real în nisip timp de 9 ore la -6 grade.

Lucrările sale sunt prezentate, de obicei, în cadrul unor spectacole complexe, în care desenele în nisip realizate în cascadă, completează o secvență muzicală sau un moment poetic.

Vizita doamnei Pachis face parte din proiectul ”Centrul Cultural «Violeta Bîrlă»”, proiect ce își propune să aducă cultura și educația în prim-plan prin organizarea unor cursuri gratuie în instituțiile de învățământ și centrele de plasament din tară, în mai multe domenii cum ar fi: fotografie, film, pictură, dans, artă, etc.

În încheiere, copiii au ținut să remarce creativitatea şi energia pozitivă a doamnei Pachis și să-i mulțumească acesteia pentru că a reușit să le dăruiască priceprea și optimismul său.