Expoziţie de pictură şi obiecte executate manual de către beneficiarii Centrului „Sf. Maria” – Goleşti

      Sub cupola Bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din comuna Gugești, jud Vrancea, a avut loc în data de 24.05.2021, deschiderea  expoziției de tablouri și obiecte de manufactură, organizată de Parohia Gugești 2, în colaborare cu Centrul Sfânta Maria Golești, structură aflată în subordinea DGASPC Vrancea. La deschidere au participat oficialități locale, Pr. Protopop Frunză Oscar, Pr. Toma Ionel, Pr. Bordea Cornel și gazda Pr. Paroh Curcă Dan, precum și enoriași din comunitate. Parteneri în concretizarea acestui moment au fost: Primăria Comunei Gugești și Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești.

Lucrările realizate în tehnica quilling se remarcă prin simţul rafinat al culorii, bogăţie cromatică și virtuozitate tehnică, ele având un puternic mesaj de a ne îmbunătăţi atitudinea față de cei din jur prin muncă și responsabilitate.

Expoziția cu vânzare aduce în fața iubitorilor de frumos un număr de aproximativ 40 de exponate selectate, lucrate de tinerii ocrotiți în Centrul Sfânta Maria Golești. Fondurile strânse din vânzarea lucrărilor vor fi folosite pentru excursia tinerilor la mare.

Tinerii au realizat aceste lucrări sub îndrumarea psihologului Alina Badiu, cea care a făcut și o scurtă prezentare de ansamblu a expoziției.

Prin cuvântările lor, preoții au adresat tuturor îndemnul de a achiziționa lucrările expuse, accentuând dimensiunea filantropică a acestui proiect, ceea ce a stimulat vizibil o participare mai mare și mai activă din partea enoriașilor din comunitate, sensibili la problemele sociale ale semenilor lor, reușind astfel să aducă bucurie în sufletele celor mai puțin norocoși.

Vezi fotografii:

 

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan