DGASPC Vrancea anunță rezultatele parteneriatului de succes cu Asociația Lindenfeld

DGASPC Vrancea anunță rezultatele parteneriatului de succes cu Asociația Lindenfeld pentru sprijinirea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție.

DGASPC Vrancea se bucură de un parteneriat fructuos pe anul 2023 cu Asociația Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI, care are ca scop sprijinirea pe termen lung a copiilor și tinerilor instituționalizați sau din medii defavorizate.

Programul Ajungem MARI oferă o gamă largă de activități și programe dedicate dezvoltării armonioase a copiilor și tinerilor, ajutându-i să devină adulți responsabili și independenți.
Realizări semnificative în 2023 ale asociației Lindenfeld în județul Vrancea:
– 20 de copii au beneficiat de atelierul de educație financiară și antreprenorială.
– 12 voluntari dedicați s-au implicat activ în program, oferind sprijin și îndrumare copiilor din centrele DGASPC Vrancea.
– Au fost organizate activități diverse, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui centru, incluzând:
* Ajutor la teme și recuperare școlară
* Ateliere artistice
* Ieșiri recreative
* Ateliere de dezvoltare personală
* Ateliere de educație financiară, informatică și de sănătate
– Un training online a fost organizat pentru personalul DGASPC Vrancea, axat pe prevenirea și gestionarea situațiilor dificile cu care se confruntă copiii din sistemul de protecție.

Ajungem MARI, scurt istoric și aprecieri
Programul Ajungem MARI este unicul program al Asociației Lindenfeld, fondata in 2013 de 3 tineri care își doreau nespus de mult sa aducă schimbări in bine in societate. Programul educațional a fost demarat pe 8 iunie 2014, în București, cu fonduri 0. S-a extins cu rapiditate, iar în următorul an voluntarii se alăturau si copiilor din centrele din Cluj, Iași, Timiș si Buzău. Copiii așteaptă cu nerăbdare întâlnirile cu voluntarii lor, pe care ii descriu ca fiind „buni, calzi, prietenoși, veseli, de încredere, serioși si care își respecta promisiunile.”

In 2016 Programul Ajungem MARI a primit recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat in sprijinul cat mai multor copii vulnerabili din Romania si a fost premiat in repetate rânduri.

In anul 2023 programul educațional Ajungem MARI a primit aprecierile Ministerului Familiei, Tineretului si Egalității de Șanse, ale instituțiilor de Protecție a Copilului si ale societății civile. Tot in acest an a primit Premiul pentru Impact Social in cadrul categoriei “Servicii Sociale” pentru proiectul “Sprijin pentru tinerii instituționalizați”, Premiul III in cadrul categoriei “Proiecte realizate cu implicarea voluntarilor” pentru proiectul “O șansă in plus la educație” si Premiul III in cadrul categoriei “Programe” pentru programul “Psihoterapie pentru copiii si tinerii instituționalizați”.

DGASPC Vrancea apreciază implicarea Asociației Lindenfeld și a voluntarilor din programul Ajungem MARI și consideră acest parteneriat foarte important pentru asigurarea unui viitor mai bun copiilor și tinerilor din județul nostru.

 

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Dănuț ȘTEFAN