Copii ocrotiți în structurile DGASPC Vrancea, în tabără la mare. Unii, pentru prima dată

Aproximativ 20 de copii ocrotiți în structurile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au fost, începând de luni, 12 iulie, în tabără la mare. Copiii au fost însoțiți de două persoane de specialitate care i-au supravegheat pe timpul șederii. Costurile acestei șederi au fost suportate din bugetul DGASPC Vrancea.

Tabăra a avut loc la Eforie Sud, iar plecarea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție a fost un moment de mare bucurie pentru aceștia. Pentru ei plecarea spre litoral a reprezentat un moment așteptat cu mari emoții, mai ales că mulți dintre ei nu mai fuseseră niciodată la mare. De zile de vacanță pe malul mării s-au bucurat anul acesta și copiii rezidenți în cadrul Modulelor Familiale Panciu, tabără finanțată de către comunitatea 4×4 din Vrancea și prietenii acestora.

Posibilitatea plecării în această tabără a reprezentat pentru cei mici un moment de relaxare binemeritat și, totodată, o răsplată pentru rezultatele școlare foarte bune. Această ieșire reprezintă o experiență esențială pentru o copilărie normală care îi ajută să depășească mai ușor situațiile dificile cu care s-au confruntat în viață.

În cele 6 zile pe care le-au petrecut la malul mării copiii s-au distrat, au socializat, au legat noi prietenii și, lucrul cel mai important, și-au creat amintiri de neuitat bucurându-se din plin de apă și de jocurile de pe plajă. Nu au lipsit jocurile educative, petrecerile și serile tematice, dar mai ales buna dispoziție.

Mulțuim pe această cale tuturor celor care au sprijinit acești copii, prin bunăvoința acestor oameni de bine fiind posibil accesul la Delfinariu și distracția de neuitat de la Aqua Park Eforie Nord.