COMUNICAT • Vacanță de vis pentru copiii din cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani

  • Vacanță de vis pentru copiii din cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani

Chiar dacă nu cresc alături de familiile lor, pentru copiii instituționalizați în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, vacanța înseamnă petrecere la mare.       Săptamâna trecută, aproximativ 20 de copii instituționalizați în cadrul DGASPC Vrancea, au avut ocazia de a petrece o vacanță de neuitat în tabăra ”Luminița” din Eforie Nord.

         Tabăra a fost oferită de Fundația ”Forget me Not” din Anglia, printr-un parteneriat încheiat cu DGASPC Vrancea, pareneriat ce se derulează de aproximativ douăzeci de ani.

         Pentru cei mai mulți a fost pentru prima data când au vazut marea, iar călătoria cu trenul până la Constanța a fost o mare bucurie.

         Au fost organizate diverse activități, precum: plimbări pe plajă, discuții libere, jocuri pentru toate gusturile și vârstele. Intrările în mare erau o adevărată explozie de bucurie, vegheată cu atenție de privirile vigilente ale salvamarilor.

         Momentul care a stânit entuziasmul tuturor copiilor l-a reprezentat ieșirea cu vaporașul pe mare, în Portul Turistic Mangalia. Fascinați de ambarcațiunile din jur, de Podul spre 2 Mai, Vama Veche și Varna, corabia scufundată, docuri plutitoare sau satul pescăresc, copiii s-au simțit parte dintr-o frumoasă poveste cu marinari.

         Pe parcursul șederii copiii au primit vizita reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constnața, reprezentaților IPJ Constanța, precum și ai Jandarmeriei, care le-au expus riscurile și vulnerabilitățile vacanțelor pe litoral atunci când regulile nu sunt respectate.

          La final de tabără si-au luat cu toții rămas-bun de la gazdele primitoare și au lăsat în apa mări o micuță floare de nu mă uita în semn de mulțumire și respect pentru cei care au facut posilă această frumoasă poveste, o filă din viața lor pe care nu o vor uita niciodată.

 

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan