Comunicat

În perioada 17-21.07.2023 s-a desfășurat la București, (complexul sportiv studențesc Tei), tabăra „Cum să fii om mare”, proiect implementat de Asociația The Social Incubator, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție și care vizează integrarea socială și profesională a tinerilor din medii de risc, din județele Galați, Vaslui, Dolj, Olt și Vrancea.

Astfel, șașe tineri aflați în sistemul de protecție a copilului din Vrancea au fost implicați într-o experiență complexă de învățare în care au participat la ateliere de educație non-formală privind gestionarea conflictelor, comunicarea și lucrul în echipă, identificarea și consolidarea unor relații sociale solide,  luând parte și la o provocatoare sesiune de ”Treasure Hunt”.

De asemenea, tinerii au beneficiat de sesiuni de mentorat și consiliere vocațională, au făcut meditații la materiile unde aveau nevoie de ajutor și au aflat care este profilul lor vocațional.

Ediția de anul acesta are drept scop consolidarea și  creșterea pe termen lung  a șanselor de integrare socială și profesională a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate din județul Vrancea.

Asociația The Social Incubator este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în 2014 pentru a sprijini tinerii din medii vulnerabile (cu precădere, cei din sistemul de protecție a copilului) din România, în procesul de integrare socio-profesională.

Obiectivul principal al echipei asociației este de a-i susține pe tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani să facă tranziția către viața de adult, într-un mod care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung.

Purtător de Cuvânt

Lăscan Adina