2 Iunie – Ziua Naţională pentru Adopţii

Dacă în data de 1 iunie sărbătorim ”Ziua Internațională a Copilului”, nu întâmplător ”Ziua Naţională pentru Adopţii” urmează în calendar, invitându-ne astfel să conștientizăm cât de important este pentru un copil să se simtă iubit și protejat.

“Ziua Națională pentru Adopții”, marcată astăzi, 2 iunie, este o zi specială în care trebuie sărbătoriți atât copiii adoptați, cât și părinții lor adoptivi.

Îi felicitam pe toți care au făcut acest pas și se bucură astăzi de afecțiunea unui copil adoptat, și îi încurajăm pe cei care își doresc, să devină părinți prin adopția unui copil!

Adopţia reprezintă o şansă la o viaţă mai bună pentru toţi copiii a căror reîntoarcere în familia biologică nu este posibilă.

Legislația în vigoare prevede că persoana/familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca persoană/familie adoptatoare, atestatul se obţine în urma parcurgerii unui proces de evaluare și de pregătire de către persoana/familia solicitantă. Atestatul de persoană/familie adoptatoare certifică îndeplinirea condițiilor materiale și a garanțiilor morale precum și existența abilităților parentale necesare creșterii, educării și dezvoltării armonioase a copilului.

De la începutul anului 2022  și până în prezent, în judeţul Vrancea, un numar de 12 familii adoptatoare au primit copii in familiile lor, pentru un număr de alți 12 copii au fost încuviințate adopțiile, au fost atestate 8 persoane/familii ca fiind apte să adopte, numărul copiilor adoptabili aflați în evidențele Compartimentului Adopții și Postadopții din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea fiind în acest moment de 167 de copii.

DGASPC Vrancea  urează “La mulți ani!” tuturor copiilor care sunt, sau urmează să fie adoptați, precum și familiilor care au adoptat sau se pregătesc să adopte !

                                                                         

                                                                                    Purtător de Cuvânt,

Adina Lăscan