Poveste pentru Patrick – Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

 Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual, la nivel mondial, în data de 2 aprilie.

DGASPC Vrancea, prin Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani, vă invită să vă arătați solidaritatea față de cauza copiilor cu autism.

Piesa ”Poveste pentru Patrick” este un scenariu conceput și regizat de echipa centrului Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani și a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea, având ca actori copii cu tulburări de spectru autist. Prin punerea în scenă, transformarea poveștii în piesă de teatru, beneficiarii transmit lumii  un mesaj profund.

Într-o lume a contrastelor, a contradictiilor, a intoleranței, numai punerea laolaltă a idealurilor comune poate aduce în viața noastră pacea, bucuria de a fi împreuna și de a fi acceptați, un loc în care contrastele nu înseamnă tristețe, ci bucurie. Să trăim odată cu acești copii bucuria  de a ne recunoaște în ceilalți, oricât de diferiți am fi.

Povestea acestei piese a luat naștere într-o perioadă în care timpul a stat în loc pentru noi toți. Interacțiunea copiilor cu îndrumătorii lor a fost cea care a dat naștere acestei frumoase povești.

Poveste pentru Patrick”  –  vizualizati filmul aici

Întregul demers cheamă la solidaritate și la înțelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea socială, accesul la educație și intervențiile specializate îl au asupra dezvoltării și maximizării potențialului fiecărei persoane.