Vineri, 27 mai 2022, în cadrul proiectului „Şcoala părinților”, va avea loc întâlnirea cu tema ,,Terapia de integrare senzorială de la teorie la practică”.

                                                       COMUNICAT

Vineri 27 mai 2022, ora 13:30, va avea loc în cadrul Centrului de Terapii de Recuperare

pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare Focşani, un nou workshop cu tematica: „Terapia de integrare senzorială de la teorie la practică”.

Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala părinților” şi va fi susținut de către psihologul Lavinia Budescu.

Terapia de integrare senzorială, ale cărei baze teoretice şi practice au fost puse încă din anii 60, permite prin activitățile sale de stimulare, organizarea mesajelor primite de creier de la organele de simt, începând cu sensibilitățile senzoriale primare, arhaice, respectiv sensibilitatea tactil, vestibulară, şi continuând cu celelalte.

Tehnicile de integrare senzorială sunt foarte eficiente în cazul intervențiilor precoce în primii ani de viață, ajutând copilul care manifestă simptome precum stângăcie în miscări, dificultăți de concentrare, probleme de echilibru, mers pe vârfuri, dificultăti de coordonare a corpului, să se adapteze eficient la mediul fizic, să îşi dezvolte independența în ceea ce priveşte activitățile de autoservire, să poată sa se adapteze la mai bine la sarcinile de învațare etc.

Aceste activități pot fi desfășurate de către un specialist format în acestă metodă de intervenție, care va realiza un profil senzorial pentru fiecare caz şi un program de intervenție în sala de terapie, putând ghida părintele în aplicarea un plan de activități pentru copil în mediul familial.

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrului de Terapii de Recuperare a Copiilor cu Tulburări de Dezvoltare Focşani – D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în 8 Martie nr. 1, telefon 0237.626.766.  Accesul este gratuit.