Vineri 26 Martie 2021- întâlnirea cu tema ”Psihogenealogia” organizată în cadrul programului ”Școala părinților”

În data de 26 martie 2021, cu începere de la ora 14, va avea loc la Centrul de Terapii Recuperatorii pentru Copii cu Tulburări de Dezvoltare, Focșani, întâlnirea cu părinții sau publicul interesat în cadrul programului ”Școala părinților”, având ca temă ” Psihogenealogia”.

Doamna psiholog Daniela Șandru ne va vorbi despre teme ca: transmiterea traumelor familiale, vindecarea lor și regăsirea de sine.

Psihogenealogia este știința care analizează legaturile transgeneraționale, sprijinindu-se pe psihologia clinică, pe psihanaliză și pe tehnica sociopsihologică a genosociogramei sau a arborelui genealogic, crescut din legături și fapte importante de viață.

Foarte târziu ființele omenești ating stadiul de adult reușind să taie legaturile de contopire cu familia și să își trăiască alegerile personale.

Analizând traume ale propriului arbore genealogic alegem să nu mai repetăm greșelile, nenorocirile, lipsurile și suferințele strămosilor noștri și devenim astfel ființe autonome capabile de alegeri necondiționate.

Prezentarea acestei teme va răspunde la întrebări precum:

Ce este transmiterea inter și transgenerațională? Cu ce se confruntă subiectul care nu își cunoaște istoria familială și care sunt consecințele secretelor și loialităților familiale necunoscute? Care sunt metodele de vindecare a arborelui genealogic? Ce posibilități ne ofera Psihogenealogia pentru a ne trăi, în final, propria viață?!

Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vrancea- D.G.A.S.P.C. Vrancea, cu sediul în Focșani, str. Cuza Vodă, nr. 52, telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile, raportate la normele epidemiologice în vigoare.

PSIHOGENEALOGIA