Valabilitatea certificatelor de încadrare în grad de handicap se prelungește până la încetarea stării de urgență.

Având în vedere decretul semnat de Președintele Klaus Iohannis, luni 16 matie 2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea  informeză despre prelungirea valabilitatății certificatelor de încadrare în grad de handicap până la încetarea stării de urgență.

 

În contextul dispozițiilor adoptate s-au stabilit o serie de măsuri de sprijinire  a populației care vor fi puse în aplicare de autoritățile abilitate.

Astfel, conform art. 39 din decretul semnat astăzi, certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

Articolul 40 prevede  de asemena că certificatele de acreditare a furnizorilor de servicii sociale și licențele serviciilor sociale, provizorii și de funcționare, a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

În structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială se poate angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmaciști, personal de laborator și alte categorii de personal contractual necesare.

În sprijinul persoanelor care au nevoie de informații, punem la dispoziție  numerele de telefon 0237/230789, fax 0237/230788; e-mail dgaspcvn@yahoo.com