Seminar „Copilul desincronizat senzorial”

  • ”Copilul desincronizat senzorial; Evaluare și intervenție”-un nou seminar din cadrul proiectului  ”Școala Părinților”.

Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 11,00 la Centrul de terapii de recuperare pentru copii cu tulburari de dezvoltare, Focsani, strada Cuza Voda, nr. 52, va avea loc un nou seminar din cadrul proiectului  ”Școala Părinților”.

Integrarea senzorială este un proces neurologic prin care se organizează stimulii senzoriali care ne înconjoară.

Integrarea senzorială este capacitatea copilului de a percepe, întelege, organiza și a modula informațiile provenite de la corpul său și de la mediul înconjurător. Aceste informații permit copilului să raspundă într-o manieră adaptată la solicitările care îl înconjoară și îl ajută să dobândească  o dezvoltare senzorio-motorie  armonioasă.

Atunci când un copil are tulburări senzoriale care au un impact puternic asupra vieții sale de zi cu zi (mese dificile, ieșiri complicate în aer liber, interacțiuni sociale limitate etc.), este necesar să se colaboreze cu un profesionist  instruit în această metodă.

Terapia de integrare senzorială permite:

– modificarea disfuncțiilor neurologice printr-o serie de exerciții privind diferite modalități senzoriale;

– să ofere experiențe senzoriale, limitând în același timp atingerea, depășirea  pragurilor neurologice;

– să ajute copilul să înțeleagă cum funcționează corpul și mediul său, astfel încât să învețe să reacționeze într-un mod adecvat la stimulii pe care îi primește.

Obiectivul principal al acestei terapii este, prin urmare, de a învăța copilul să controleze, să asculte semnalele ce-i parvin de la corpul său și, prin extensie, emoțiile sale. Copilul va învăța apoi să-și organizeze stimulările senzoriale și să le gestioneze mai bine.

Workshopul va fi susținut de psihologul clinician Budescu Lavinia.

Accesul participantilor se va face in conditiile stabilite de lege, respectiv, certificat verde, privind dovada vaccinarii sau rezultat negativ test Covid-19.