COMUNICAT „Introducere în Terapia 3C-o nouă metodă de recuperare neuro-motorie”

Vineri, 27 ianuarie 2023, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copiii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani, str. 8 martie, nr.1, un nou workshop cu tematica „Introducere în Terapia 3C-o nouă metodă de recuperare neuro-motorie”. Acest workshop face parte din programul lunar „Școala Părinților”.

         Terapia 3C este o metodă inovatoare de recuperare a deficiențelor întâlnite la copiii cu autism, prin exerciții specifice, care urmărește împlinirea potențialului psihomotor al copiilor cu tulburări de dezvoltare.

         Terapia 3C a fost creată și dezvoltată de către antrenorul de arte marțiale Paul Constantin Cojocaru. Acesta este de părere că „Principala problemă a persoanelor cu autism este că nu conştientizează propria corporalitate. Tulburarea de percepţie este foarte pronunţată. Primul pas spre recuperare este conştientizarea şi conştientizând, încerci să te coordonezi şi, cu cât încerci mai mult să te coordonezi, te concentrezi şi automat le câştigi pe toate trei: Conştientizare, Coordonare şi Concentrare. Aceştia sunt cei 3C.”

         Pentru detalii suplimentare vă puteţi adresa Centrului de Terapii Recuperatorii pentru Copiii cu Tulburări de Dezvoltare Focșani.

         Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan