COMUNICAT

Copiii ocrotiți în cadrul Centrul de Asistenţă şi Sprijin Focşani- Direcția Pentru Protecția Copilului, încearcă noi orizonturi de cultură şi cunoaștere.

         „Cum ai arăta dacă ai fi o figurină? Dar dacă ai fi fost un animăluţ, sau o plantă? -…ce-ai alege?”. Acestea sunt provocările cu care doamnele educator Spoială Livia şi Burlacu Valentina au atras copiii în acest proiect cu totul special, gândit pentru a crea noi căi de comunicare şi descoperire a aptitudinilor copiilor și tinerilor ocrotiți în cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focşani. Cu pricepere şi multă răbdare, acestea au modelat în primul rând caractere, învăţându-i pe copii nu doar deprinderi de modelaj, ci să prețuiască munca și roadele ei, să iubească frumosul și să aprecieze dăruirea .

         În cadrul „Atelierului de Sculptură” aceștia au ocazia de a-şi dezvolta creativitatea, viziunea în spațiu şi, nu în ultimul rând, au ocazia de a se distra într-un mod foarte interesant şi util. Pornind de la o simplă joacă, micile exerciții propuse le vor dezvolta creativitatea, imaginația și vor încuraja copiii să se exprime liber prin intermediul modelajului.

         Tinerii artisti învaţă şi descoperă materialele şi instrumentele de modelaj, formele si metodele de texturare si modelare a volumului, realizând mici opere de artă la intersesctia dintre magic si estetic. Ore întregi de migală, rabdare şi dăruire.

         Şi cum creația artistică este un proces de suflet, tot aşa micile obiecte realizate de aceştia duc cu ele povestea mâinilor dibace şi cu siguranță vor fi prețuite cu mare drag oriunde îşi vor găsi locul.

 

 

         Purtător de Cuvânt             

      Adina Lăscan