COMUNICAT

” Efectele utilizării Tehnicilor de Stimulare Kinetoteapeutică a bebelușilor”- un nou workshop din proiectul ” Școala Părinților”.

În data de 24 noiembrie 2023, cu începere de la ora 13.00, va avea loc la Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani, întâlnirea cu părinții și publicul interesat, având ca temă ” Efectele utilizării Tehnicilor de Stimulare Kinetoteapeutică a bebelușilor”, din cadrul programului ”Școala părinților”, temă ce va fi susținută de kinetoterapeut principal Mirela Stan.

Majoritatea afecțiunilor pot fi tratate cu succes dacă tratamentul de recuperare se inițiază cât mai curând după naștere. Mai târziu, în evolutia copilului pot apărea diverse vicii de mers, postură/poziții ale corpului, deviații ale coloanei pe care tot specialistul kinetoterapeut, stabilind o schemă de tratament pe baza investigațiilor clinice și paraclinice, o poate ameliora până la a trata aceste afecțiuni.

          În ceea ce priveste dezvoltarea fizică armonioasă, specialistul  urmărește etapele normale de dezvoltare neuro-motorii ale copilului încă din primul an de viață, precum și primii pași în viață ai bebelușului, pentru a-i imprima acestuia un stil de viață sănătos. Acest lucru se poate face atât prin exerciții de gimnastică, cât și prin programe de educație acvatică menite atât să adapteze copilul în apă, cât și să-i asigure o devoltare fizică adecvată.

 Pentru înscrieri sau detalii suplimentare vă puteți adresa Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani, str. 8 martie nr. 1,  telefon 0237.626.766. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

 

Purtător de Cuvânt

Adina Lăscan