COMUNICAT • DGASPC Vrancea- nominalizări la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială

Devenit un eveniment tradiţie în mediul social din România, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a IX-a va avea loc în data de 21 martie 2023, pe scena Ateneului Român.

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti, sărbătoresc realizările profesiei de asistent social pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare.

Printre nominalizările la premiile ce se vor acorda în cadrul Galei se regăseşte şi DGASPC Vrancea ca urmare a rezultatelor obținute în 2022, în domeniul protecţiei copiilor și persoanelor cu dizabilități.

Anul 2022 a fost unul plin de provocări pentru asistenții sociali, confruntați fiind în primul rând cu problema războiului din Ucraina, aceștia oferind servicii sociale pentru persoanele refugiate. Profesioniștii din domeniu asistenței sociale au dovedit că au capacitatea de adaptare necesară, dar au, mai ales, compasiune și spirit de sacrificiu.

Județul Vrancea este reprezentat cu mare cinste din punct de vedere al nominalizărilor, fiind propuși pentru premiere profesioniști care au dovedit că își fac meseria cu pasiune, cu responsabilitate și, mai ales, cu empatie față de semenii aflați în dificultate.

Au fost nominalizați la diverse categorii următorii asistenți sociali:

  • Asistentul Social al Anului 2022- Manolache Aurel – D.G.A.S.P.C.Vrancea ;
  • Asistentul Social Din Domeniul Protecţiei Copilului – Istrate Cecilia D.G.A.S.P.C.Vrancea ;
  • Asistentul Social din domeniul protecției și promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități- Țîrlea Constantin Georgică;
  • Premiul pentru Instituţia Anului -D.G.A.S.P.C. Vrancea-  Centrul Comunitar De Servicii Copii Cu Dizabilități .

Nominalizarea la diferite categorii ale elitei asistenței sociale este o recunoaștere a muncii colegilor noștri, a valorilor lor umane și profesionale și a expertizei dobândite de-a lungul timpului.

Suntem mândri și recunoscători să fim din nou în topul profesioniștilor la nivel național, să avem aceste nominalizări alături de cei mai buni specialiști din țară, aceasta fiind dovada că asistența socială din Vrancea este profesionistă și implicată.

Colegii noștri pot fi votați accesând link-ul:  https://cnasr.ro/gala/vot-online.

Mulțumim tuturor pentru efortul comun susținut și pentru recunoașterea eforturilor noastre!

 

Purtător de cuvant

Adina Lăscan