Cardul European pentru Dizabilitate

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD), emite la cerere Cardul European pentru Dizabilitate.

 

Beneficiile cardului:
– transport gratuit cu mijloacele de transport în comun
– parcare gratuită
– acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber (în funcție de pachetele de beneficii stabilite de fiecare dintre Statele Membre participante). Cardul european vine în completarea cardurilor naționale pentru persoanele cu dizabilități și va fi acordat de către autoritățile naționale pe baza propriilor criterii.

Pentru moment, cardul poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta și România.

Pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate au nevoie de:
– o cerere de înscriere disponibilă la link-ul dizab.eurocard.gov.ro/ sau https://asistentasocialavn.ro/informatii…/formulare-tip/
– o fotografie recentă (tip buletin).

Înscrierea se poate realiza:
– Electronic – prin trimiterea documentelor scanate pe adresa de e-mail office.dppdapv@dgaspcvn.ro sau sspps@dgaspcvn.ro;
– Personal sau prin reprezentant – prin depunerea documentelor la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea din Focșani, strada 8 Martie nr. 1.

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0237/627.019.

 

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Dănuț ȘTEFAN