Stimularea abilităţilor motrice la copiii cu tulburări de dezvoltare

Vineri, 01 octombrie 2021, ora 13:00, va avea loc în cadrul Centrului de Terapii de Recuperare a Copiilor cu Tulburări de Dezvoltare Focşani (locaţia este strada Cuza Vodă, nr.56), un nou workshop cu tematica: „Dezvoltarea abilităţilor motrice (fine şi grosiere) la copilul cu tulburări de dezvoltare”. Acest workshop face parte din programul lunar „Şcoala părinţilor” şi este susţinut de către kinetoterapeuţii Budu Laura şi Ţurcanu Sorina.

Mişcarea este cea mai naturală manifestare a copilului. Dezvoltarea mişcării în primii ani de viaţă este atent monitorizată pentru că dă o imagine clară despre dezvoltarea copilului în general şi despre ritmul dezvoltării.

Motricitatea fină reprezintă capacitatea de coordonare și precizie a mișcărilor și are un rol foarte important în dezvoltarea globală a copiilor.

Motricitatea grosieră cuprinde mișcările realizate cu toate segmentele corpului la care participă marile grupe musculare. Ea asigură deplasările (aspectele locomotorii) și posturile (aspectele non-locomotorii).

Pentru detalii suplimentare vă puteţi adresa Centrului de Terapii de Recuperare a Copiilor cu Tulburări de Dezvoltare Focşani.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

          Vă așteptăm cu drag!