Măsuri de sprijinire a populației vulnerabile, dispuse de către Presedintele Consiliului Județean Vrancea, în sarcina DGASPC Vrancea, în vederea gestionării consecințelor limitărilor stabilite pe perioada stării de urgență .

Vom pune la dispozitia cetățenilor, prin intermediul presei și a site-ului http://asistentasocialavn.ro, patru numere de telefon, disponibile 24/24, la care vor răspunde psihologi ce vor acorda consiliere psiho-emotională, după cum urmează:

Psihoterapeut CONSTANTIN CLAUDIA- 0784 246 126

Psiholog LAVINIA BUDESCU-0786 206 630

Psiholog ȘANDRU DANIELA-0786365040

Psiholog MANOLESCU SIMONA-0768109768

Se va constitui un grup de salariați, fără risc medical, care va face parte din grupul de suport al autorităților publice locale.

Se vor distribui către cetățenii județului Vrancea, prin toate mijloacele posibile de comunicare,   informări privind modul de realizare a nevoilor individuale, în contextul limitărilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Se va solicita tuturor autorităților publice locale, punerea la dispozitie a listelor cu persoane peste 65 de ani, copii vulnerabili și persoane cu handicap singure.

Echipele mobile constituite la nivelul DGASPC Vrancea vor acționa 24/24 cu intervenții în regim de urgență privind minorii în situații de risc.

Se va pune la dispoziția cetățenilor, prin intermediul mass-media și site-ului http://asistentasocialavn.ro/, toate numerele de telefon ale persoanelor cu funcții de conducere, precum și a asistenților sociali și psihlogilor, în vederea solicitării de informații și sprijin privind aspectele legate de nevoile individuale ale persoanelor vulnerabile.

Se va instaura stare de permanență și la nivelul Direcției pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, prin linia telefonica 0237. 627.019 care va prelua apelurile cetățenilor ce semnalează nevoi sociale și se vor oferi servicii de informare, consiliere si îndrumare.

Se va proceda inclusiv la facilitarea informațiilor cu privire la alte instuții abilitate în vederea soluționării situațiilor apărute.

Se va colabora direct și nemijlocit cu toate autoritățile publice locale și centrale, în vederea identificării de soluții și acțiuni comune, în sprijinul persoanelor vulnerabile.